Choď na obsah Choď na menu
 


Deťom raz povie o dobrom muzikáli

19. 2. 2011

Deťom raz povie o dobrom muzikáli


Čerstvá dvadsiatnička má vo svojej budúcnosti jasno: Chce žiť na ranči a chovať tam kone. Ale až keď bude stará. Mladučká speváčka a herečka Nela Pocisková má už teraz za sebou kusisko úspešnej kariéry a kto ju pozná, vie, že ju nič len tak nezastaví. S Trnavou ju spája Kamil Mikulčík, s ktorým zvíťazila v národnom finále Eurovízie 2009.

Deťom raz povie o dobrom muzikáli

Mladučkú Nelu najviac bavia cudzie jazyky. Foto: Album Nely Pociskovej

 

Hovorí, že už nie je násťročná. Keby tak navždy mohla zostať v tomto veku! Má za sebou krásnu oslavu s rodičmi, bratom a novým psom, tak je šťastná a spokojná. S jej blízkymi kamarátmi tiež trochu posedeli, porozprávali, ale nebolo to nič divoké, ani do rána. Dostala dokonca ohňostroj. Dojal ju tak, že jej vyšli aj slzičky.

 

Nie je vám niekedy trochu ľúto, že kým si iní tínedžeri užívali čas bez povinností, vy ste stále niečo museli?
- Áno, nejaké veci som premeškala. Tisíckrát som nemohla ísť von, lebo som mala tréning alebo spev. Ale keď chce človek niečo dokázať, musí niečo aj obetovať. Keď vidím maminu v treťom rade v hľadisku plakať od radosti alebo ľudí, ako mi tlieskajú, tak viem, že to stojí za to. Mnohí sa ma pýtajú: O čom budeš rozprávať svojim deťom, keď stále iba pracuješ? Radšej im poviem o tom, ako som robila muzikál, ako o tom, že som bola na diskotéke.


V muzikáli Robin Hood v pražskom divadle Kalich hráte Lady Mariannu. Je rozdiel hrať v Česku a na Slovensku?

- Český muzikál je postavený skôr na áriách. Spevák príde, postaví sa, odspieva a odíde. My máme muzikály postavené viac na herectve. V pamäti mi najviac utkvelo, ako som sa natrápila s češtinou. Prvýkrát som musela na javisku rozmýšľať, či poviem správne ř.


Spomínate si na svoje prvé kroky na javisku?

- Myslela som si, že sa povraciam, odpadnem, nedohrám a v živote sa tam už nepostavím. Bolo to na prvej verejnej generálke muzikálu Neberte nám princeznú. Začína tak, že ja sedím za javiskom za oponou. Na verejných generálkach ešte režisér môže do hry zasahovať. Jano Ďurovčík začal vetou: „Dnes nám za oponou sedí naša nová princezná, tak dúfam, že nám neutečie, keď sa opona otvorí.“ Vtedy ma oblial studený pot a srdce mi začalo biť ako o život.


Máte na zvládnutie trémy nejaký tajný recept?

- Nie. Iba čakám, že príde a potom, že sama opadne. Chvalabohu, je to už lepšie ako v začiatkoch. Najhoršiu trému som mala počas Eurovízie alebo Let´s Dance. Za tri minúty som musela podať celý výkon, to je šialený tlak. Na Eurovíziu som navyše nešla sama za seba, ale za celý národ. Cítila som takú zodpovednosť, až som si nevedela predstaviť, ako to vlastne odspievam. A potom to prišlo a zrazu som to mala za sebou, ani neviem ako.

"Nie som prepracovaná, len to tak vyzerá," smeje sa mladá speváčka a herečka. Foto: Album Nely Pociskovej


Talent ste zdedili po rodičoch, alebo ste úplne prvý muzikálny človek v rodine?

- Nikto z mojej rodiny nerobí nič umelecké. Mamina aj babka síce spievali, ale len tak amatérsky. Ja som najprv chodila na klavír. Na umeleckej škole bol aj spev, tak som začala spievať v zbore. Potom prišla nová učiteľka, Mirka Marčeková. Po prvej hodine si zavolala moju mamku a povedala jej: Pani Pocisková, vaša dcéra má veľký potenciál, ale treba strašne veľa robiť.


Po maturite ste sa rozhodli dať si so školou pauzu. Už viete, čo by ste chceli študovať?
- Keď budem mať pocit, že sa môj život ustálil, tak pôjdem ďalej do školy. Ale ešte neviem, či na VŠMU alebo úplne inde. Najviac by som sa chcela venovať cudzím jazykom. Viem, že v prvom ročníku na VŠMU by mi zakázali akékoľvek účinkovanie. Chcú si človeka vychovať podľa seba. Ale ja sa rozpracovaných projektov neviem vzdať.


Stále o vás čítame, aká ste prepracovaná.

- Ono to len tak vyzerá. Pracujem ako každý človek, ktorý má veľa povinností, ibaže o iných to nikto nevie. Pamätám si najhnusnejší článok, ktorý o mne vyšiel na túto tému. Volal sa Stroj na peniaze a bol to poriadny úder. Vždy ma viac zabolia nepravdy o mojich blízkych ako o mne. Ďurovčíka opisovali ako nejakého zlého kata. On je pritom úplne opačný človek. Robí všetko pre to, aby som sa mala najlepšie na svete.