Choď na obsah Choď na menu
 


Dobyje Nela Prahu?

2. 5. 2010

Dobyje Pocisková Prahu? Ďurovčík ju zlákal do muzikálu, ktorý bude hit

 
Hoci momentálne žiari na parkete v Let´s Dance, speváčka a herečka Nela Pocisková by už čoskoro mala dobyť aj muzikálový svet v susednej Českej republike. Ako Lady Mariana z príbehu o Robinovi Hoodovi.
Nela Pocisková s Jánom Ďurovčíkom. Opäť budú spolupracovať. Tentoraz na muzikáli Robin Hood.
Nela Pocisková s Jánom Ďurovčíkom. Opäť budú spolupracovať. Tentoraz na muzikáli Robin Hood.

Vstupenky na nový český muzikál Robin Hood, ktorého premiéru Divadlo Kalich plánuje na 1. septembra, si doposiaľ rezervovalo 10-tisíc nedočkavých divákov. Pocisková, ktorú slovenskí návštevníci divadiel poznajú z predstavení Labuťko alebo Neberte nám princeznú, sa bude alternovať s inou Slovenkou - Luciou Šoralovou. V titulnej mužskej úlohe sa budú alternovať Václav Noid Bárta a Ján Jackuljak.

Tretím predstaviteľom by mal byť víťaz súťaže Robin Hood - Cesta ke slávě, ktorú vysiela televízia Prima. Jeho meno bude známe po finálovom kole súťaže 23. mája. O víťazovi rozhodnú hlasovaním diváci, ktorí tiež určia meno tretej predstaviteľky hlavnej ženskej role Lady Mariany.

Určite čiastočným dôvodom, prečo sa v očakávanom predstavení objaví toľko slovenských umelcov, je aj meno režiséra a choreografa projektu. Reč je totiž o Jánovi Ďurovčíkovi, ktorý práve pre účasť v súťažnej šou na TV Prima musel odrieknuť porotcovanie vo štvrtej sérii Let´s Dance na obrazovke Markízy. Hudbu s využitím keltských motívov zložil Ondřej Soukup, autorkou libreta a textov je Gabriela Osvaldová.

Podľa hovorcu Divadla Kalich Jaroslava Panenku ešte nezažili taký záujem o rezervácie ako pri Robinovi Hoodovi. Doposiaľ držalo rekord predstavenie Touha s 8000 rezerváciami. Najúspešnejší muzikál divadla bol však Hamlet Janka Ledeckého. Ten v rokoch 1999 až 2002 videlo asi 300-tisíc divákov.