Choď na obsah Choď na menu
 


Lukratívna ponuka z Prahy!

19. 8. 2010

Herecké a spevácke kvality jednej z najmladších a najúspešnejších slovenských herečiek už objavili aj naši českí susedia. Nela Pocisková dostala lukratívnu ponuku. A prijala ju. Odchádza za prácou do Prahy. České divadlo Kalich oslovilo našu uznávanú speváčku, tanečníčku a herečku, aby sa pridala k účinkujúcim, ktorí v týchto dňoch skúšajú muzikál Robin Hood.

 

 

Lukratívnu ponuku sympatická herečka bez zaváhania prijala. Dôvodom bolo aj rozhodnutie, ktoré prišlo bezprostredne po jej výhre v šou Let´s Dance. Vtedy sa Nela vyčerpaná a unavená z vysokého pracovného tempa, maturity a tanečných tréningov rozhodla oddýchnuť, presunúť nástup na vysokú školu na neskôr a venovať sa práci.  

Českí kolegovia jej zverili rolu Robinovej snúbenice Marianny. Nela sa netají tým, že nepoznané prostredie jej vlieva novú krv do žíl a že pri známych hercoch sa jej z času na čas podlomia kolená: „Spočiatku som sa veľmi bála, pretože, predsa len, som Slovenska a prišla som medzi Čechov - do nového prostredia. Ale musím povedať, že je tam naozaj výborná atmosféra! V Robinovi hrá aj Lucka Šoralová, takže tam nie som jediná zo Slovenska.“

Z českých kolegov má vraj najväčší rešpekt pred skúseným Kamilom Střihavkom. Teší sa však aj z toho, že vďaka novému projektu spoznala Václava Noida Bártu či Honzu Kříža. „Stáť na pódiu s Kamilom Střihavkom je pre mňa naozaj niečo! Je to neskutočný človek, neskutočný spevák a neskutočný umelec. Takže si vážim, že ma prijali medzi seba. Nikto nerieši, že prišla nejaká Slovenka. Je tam tak veľa Slovákov, že sú už zvyknutí.“

Na otázku, či sa Nela natrvalo presunie do Čiech, ešte s určitosťou odpovedať nevie. „Možno tak trochu. Určite by som rada nadobudla nové skúsenosti a tam mám príležitosť.“ Mladučká umelkyňa, ktorú si diváci obľúbili vďaka húževnatosti a talentu, predvedeným v Let´s Dance, však naďalej pôsobí aj v projektoch, ktoré má rozbehnuté na Slovensku. Už o pár dní začína nakrúcať ďalšiu sériu Ordinácie v ružovej záhrade. Nekončí sa ani jej spolupráca s manažérom Jánom Ďurovčíkom a jeho divadlom Heineken Tower Stage.