Choď na obsah Choď na menu
 


Mám pocit, že mám krídla

4. 11. 2010

PREČO HEREČKE PADOL ZO SRDCA KAMEŇ AKO VYSOKÉ TATRY?

Len pred pár dňami oslávila Nela 20 rokov a už ju pozná celé Slovensko! A hneď v troch podobách - ako herečku, speváčku a tanečnicu.

Nela rada strieda všetky tri polohy a keby ste jej dali zostaviť rebríček, odpovie tak, ako nám:

"rebríček priorít nemám, ale viem, že moja srdcovka je divadlo. Vždy bude na prvom mieste."

A kde radí účinkovanie v Ordinácii v ružovej záhrade? " Ku skvelej skúsenosti - s kamerou, hereckými legendami, s ktorými môžem byť na pľaci, " konštantuje oslávenkyňa. Vraj ani po troch rokoch v tom istom seriáli nepociťuje ponorkovú chorobu a zatiaľ nepodľahla túžbe po zmene. Hoci pripúšťa, že i ona sa už zamýšľala nad tým, či sa jej seriálová hrdinka zmietaná osudom má ešte kam posunúť a či neupadá do jednotvárnosti. "Dostala som tiež iné ponuky, z iných televízií, do iných projektov, ale ostávam verná Ordinácii," smeje sa Nela, ktorú v seriáli v jednom kuse opúšťajú najbližší. Najprv mama a navždy (hrala ju Zuzana Fialová), potom otec (hral ho Maťo Landl), nedávno teta (hrá ju Zuzana Kanócz) a teraz ešte aj frajer Robo (hrá ho Michal Nemtuda). Kuriózne, všetci uviazli v zahraničí, naposledy Robo, ktorého scenáristi poslali do Londýna, pretože jeho predstaviteľ Michal potreboval pauzu na nakrúcanie filmu.

 

Čeština bola fuška

Aj Nela skončila za hranicami, nie však v seriáli, ale naozaj. Celé leto skúšala muzikál Robin Hood v pražskom divadle Kalich, kde hrá hlavnú postavu lady Mariannu. Muzikál žne úspechy už aj na Slovensku a Nela vraví, že je to pre ňu ďalšia výzva, najmä tá čeština. "Hoci som si myslela, že ju zvládnem ľavou zadnou, bola pre mňa ťažká. Zobrala si ma pod krídla odborníčka na javiskovú reč z pražského konzervatória a dodnes mi pomáha." Počas skúšok bývala v Prahe v hoteli a na Slovensko sa vracala len na víkend. Dnes do stovežatej cestuje raz do mesiaca, aby odohrala šňúru predstavení. Napriek tomu, že Nela hrá ešte v muzikáli Čajočky, nemá pocit, že na dievča v jej veku je to priveľa. "Každý si to myslí, ja sa však nedomnievam, že robím viac ako iní ľudia. A v porovnaní s tým, aká preťažená som bola pred letom, keďže som hrala, nakrúcala, tancovala a maturovala, je to dnes úplná úľava. Mám pocit, že mám krídla. Po maturite zo mňa padol taký kameň, no úplne Vysoké Tatry! Konečne mám pocit, že žijem."