Choď na obsah Choď na menu
 


Mladosť obetovala divadlu!

7. 7. 2010

Mladosť obetovala divadlu!

Mladučká Nela Pocisková (19) má zjavne všetko, po čom môže väčšina našich šoubiznisových „hviezd“ iba zbožne túžiť. Popri škole stihla stvárniť viacero muzikálových postáv, vďaka ktorým si vyslúžila označenie za najväčší umelecký zjav, aký tu doposiaľ nebol. Okrem iného hrá v televíznom seriáli, pred rokom bodovala v Eurovízii, zvíťazila v Let’s Dance, stala sa reklamnou tvárou prestížnych značiek a ľudia po nej doslova šalejú. Kam ešte bude smerovať jej hviezdna kariéra?

Mladosť obetovala divadlu!

 

Začiatok kariéry?
Keď mala Nela desať rokov, prihlásila sa na svoju prvú televíznu súťaž. V detskej relácii Kakaoslávici prespievala všetkých ostatných účastníkov, a tak by sa dalo povedať, že možno v tomto okamihu jej prvotne zachutil pocit úspechu.

Druhá Gombitová
Spolu s mamou bola od detstva veľkou fanúšičkou legendárnej Mariky Gombitovej. Z toho dôvodu sa v štrnástich rokoch rozhodla vyskúšať šťastie na kastingu k muzikálu Neberte nám princeznú. Keď si producent a režisér Ján Ďurovčík vypočul jej spev, okamžite vedel, že ide o nevídaný talent. Už tri mesiace po výberovom kole účinkovala dovtedy neskúsená Nela na druhej premiére úspešného muzikálu.

Pravidelný príjem

Po tom, ako sa v mediálnej branži rozkríklo, že na scéne je nová tvár s obrovským hereckým, speváckym a tiež tanečným nadaním, rozhodli sa tvorcovia vtedy ešte len pripravovaného seriálu Ordinácia v ružovej záhrade, že si Pociskovú prídu pozrieť na vlastné oči. Netrvalo dlho a študentka dostala ponuku pravidelného účinkovania v dlhodobom projekte televízie Markíza. Dodnes hrá dcéru Zuzany Fialovej (36), ktorá medzičasom zo seriálu odišla.

Aj Béďo z nej odpadol
V čase, keď sa šikovná Nela začala pravidelne objavovať na televíznej obrazovke, zaznamenal jej tvár aj uznávaný režisér Jozef Bednárik. Brunetku oslovil so spoluprácou, a tak Nela, mladučká umelkyňa, získala jednu z hlavných ženských rolí v muzikáli Fidlikant na streche.

Nová skúsenosť
Pre Nelu trošku zvláštna ponuka práce prišla z tanečného divadla. V projekte Labuťko. Nela tu vystupuje po boku skúseného herca Mariána Geišberga. Práve po výraznom úspechu tohto projektu obdržala predstaviteľka jednej z hlavných rolí tanečnej drámy vlnu pozitívnej kritiky, ktorá vyzdvihla jej obrovský talent.

Najťažší projekt
Pred dvomi rokmi prišiel na rad muzikál, ktorý je bez pochyby jedným z najväčších, ale pre samotných účinkujúcich zároveň najťažším. Vo svetoznámom projekte West Side Story stvárnila Nela rolu hlavnej protagonistky Márie.

Svetový úspech

Presne pred rokom účinkovala spolu s Kamilom Mikulčíkom v hudobnej súťaži, ktorá má vo svete dlhoročnú tradíciu. Odborníci bez ostychu tvrdia, že minulý ročník bol najsilnejším v pomere najväčšieho počtu zúčastnených speváckych talentov. Aj keď Nela pôvodne vôbec neplánovala, že v Eurovízii postúpi do celosvetového finále, sen sa stal skutočnosťou. Víťazkou medzinárodného finále sa napokon síce nestala, no v prípade obdobných súťaží nejde ani tak pri výbere favorita len o spev, ale tiež netreba zabúdať na politické pozadie celej súťaže...

Rola písaná na telo
Už niekoľko mesiacov je na scéne muzikál s názvom Čajočky, na ktorý sú lístky dlhodobo dopredu vypredané. Nela v ňom stvárňuje opäť jednu z hlavných rolí, ba čo viac. V tomto prípade sa dá pokojne hovoriť o tom, že postava Kristíny bola žiadanej herečke šitá rovno na mieru.

Skúsenosť s rozprávkou

Medzi pravidelným účinkovaním v najznámejších muzikáloch a úspešnom televíznom seriáli, dostala Pocisková tiež možnosť naspievať hlavný part v rozprávke Popolvár, kde sa opäť objavila v hviezdnej zostave spolu s našimi najúspešnejšími hercami.

Radošinci ju chcú tiež!
Zakladateľ Radošinského naivného divadla, Stanislav Štepka, sa pred časom taktiež zaradil do komunity umelcov, ktorí sú z talentu Nely Pociskovej doslova v šoku. Preto sa rozhodol navrhnúť jej spoluprácu, a tak sa študentka konzervatória stala pred dvomi rokmi riadnou členkou známeho divadla.

Tromfla medzinárodnú Superstar
Iba pár týždňov ubehlo od dlho očakávaného koncertu víťaza česko-slovenskej hudobnej súťaže Martina Chodúra s Nelou Pociskovou. Vystúpenie dvoch mladých a navyše extrémne nadaných spevákov ohúrilo stovky ľudí, a tak hostia počas ich vystúpenia viackrát doslova vstali zo sedadiel.

Najlepšia tanečníčka
Keďže v porote tanečnej súťaže Let’s Dance po prvýkrát nesedel Nelin blízky spolupracovník Ján Ďurovčík, rozhodla sa brunetka aj túto ponuku prijať. Skúsená tanečníčka však nepredpokladala, že v televíznom projekte zožne taký úspech ako doposiaľ nikto pred ňou. Sčítavania diváckych hlasov totiž od počiatku jasne ukazovali, že tanečná partnerka Petra Modrovského každé kolo bezkonkurenčne viedla. A preto nič iné, ako obsadenie prvenstva sa ani v tomto prípade očakávať nedalo.

Prestížne reklamné zmluvy
Napriek tomu, že Nela má vodičský preukaz len niečo vyše roka, už dnes sa vozí na luxusnom automobile, za ktoré navyše nemusela zaplatiť ani korunu. Značka BMW ju totiž oslovila na spoluprácu, a tak je Pocisková jej tvárou, vďaka čomu disponuje automobilom tejto renomovanej značky. To ale nie je všetko. Okrem auta je tiež tvárou športového oblečenia značky Adidas. Na základe záväznej zmluvy tak šikovná umelkyňa zarobila pomerne veľkú sumu peňazí a tiež získala množstvo značkového oblečenia.