Choď na obsah Choď na menu
 


Pocisková otvorene: Prsia riešim, z operácie mám strach!

4. 3. 2011

Pocisková otvorene: Prsia riešim, z operácie mám strach!

Mladá a talentovaná herečka Nela Pocisková (20) je v poslednom čase na roztrhanie.

Perfekcionistka? Nechcem byť dokonalá! Len niekedy priveľa rozmýšľam!

Okrem účinkovania v Ordinácii stíha prácu v muzikáloch a chystá aj nový singel. Prečo navštívila nedávno kliniku plastickej chirurgie a čo plánuje v hereckej a speváckej kariére?

Teraz ste sa vrátili z Dublinu. Boli ste tam pracovne?

Nie, na výlete s kamarátkou.

Na letisku vás čakal Ján Ďurovčík. Prečo nie napríklad otec?

Vždy ma čaká otec! Jediný raz, čo prišiel Jano, a máme titulku! Moji rodičia boli zhodou okolností odcestovaní, tak som zavolala Janovi, či nie je v meste. Tak ma prišiel hodiť domov.

Ako vaši rodičia vnímajú to, že Ján Ďurovčík je súčasťou vášho života?

Moji rodičia majú s Janom vynikajúci vzťah. Niekedy mám pocit, že s ním majú lepší vzťah než ja. S mojím otcom sú ako bratia. Vidia, čo Jano pre mňa robí, vidia, čo robíme my dvaja spolu, že to má zmysel. Majú ho radi.

Nela Pocisková

Ste zaľúbená?

Áno.

Čo všetko vás v týchto dňoch zamestnáva?

Teraz mám oveľa lepšie obdobie, ako bolo. Let´s Dance, maturity, do toho muzikály, ostatné veci, priznám sa, že som mala dosť. Teraz je to veľmi príjemné, hrám Čajočky, Robina Hooda v Prahe. Teraz už aj v Bratislave... A venujem sa nahrávaniu svojho singla.

Čo z toho vás najviac baví?

Asi ten singel. Ale neprezradím vám, o čom je, pokiaľ s ním nebudem úplne spokojná. A baví ma to, lebo je to moja vec, teda nie autorská, ale napriek tomu osobná. Veď ja ju budem spievať, chcem s ňou byť stotožnená.

Robin Hood - aké je bratislavské publikum v porovnaní s tým pražským?

Úžasné. Celkom iné, srdečnejšie.

Bozkávate sa tam s expartnerom Lucie Bílej, všetci sú z toho „hotoví“. Toto však nie sú vaše prvé bozky na javisku...

To teda nie sú. Zažívam to stále, odkedy som sa postavila po prvý raz na scénu. Neviem, prečo to naraz všetci tak riešia. Asi že ide o Noida. (smiech) A pritom o nič nejde, normálny bozk na javisku.

Dvojica má v predstavení scény plné vášnivých bozkov.

Takže v tomto smere nie ste hanblivá?

Na javisku ani nie. Horšie je to pri nakrúcaní, mám problém vyzliecť si aj tričko a nieto donaha.

Vaša postava v Ordinácii Nela Petrovicová nie je ako Nela Pocisková, ktorá má stále nabitý program. Do školy nechodí, do práce nechodí. Baví vás ju ešte hrať?

Nela si prešla všeličím. Znásilnenie, smrť matky, podľa mňa je tam stále čo hrať. A áno, stále ma to baví.

Bude sa niekam jej postava vyvíjať?

Nečítam si scenár dopredu, neviem.

V čom si myslíte, že tkvie úspech Ordinácie?

Nad touto otázkou som nikdy nepremýšľala. Asi som tomu len vďačná. Je tam vynikajúce herecké obsadenie, zaujímavé zápletky, prostredie, ktoré ľudí chytilo a ja som tomu veľmi rada.

Milku Vášáryovú považuje za hereckú legendu.

Dostali ste ponuku hrať aj v inom slovenskom seriáli?

Dostala. Bolo to pred troma rokmi. Ponuka prišla od konkurenčnej televízie. Ja som vtedy už hrala v Markíze, mala som exkluzívnu zmluvu, ktorú som rešpektovala. To bol dôvod, pre ktorý som ponuku neprijala.

A čo ponuka od filmových tvorcov?

Áno, bola som pozvaná na konkurzy, pamätám si iba Román pre mužov. V poslednej dobe žiadna ďalšia ponuka neprišla.

Chceli by ste hrať vo filme?

To viete, že áno! To by bolo úžasné.

Je pravda, že si chcete dat kvôli svojej plánovanej operácii pŕs mesačnú pauzu v nakrúcaní?

Toto neviem, odkiaľ ste sa dozvedeli. Na toto asi nemám odpoveď, lebo tá operácia je ešte stále len v rovine uvažovania. Nemám termín, nemám pauzu v nakrúcaní, nič.

Ako sa vôbec stalo to, že ste sa rozhodli nad tým rozmýšľať?

Čo má človek, ktorého sa z médií spýtajú, že či si ide dat zväčšiť prsia, povedať, aby zároveň vyzeral normálne? Nechcem zapierať a potom, keď bude po, tvrdiť, že to mám z tabletiek. Nechcem vyzerať ako baba, ktorá sa prezentuje tým, že rieši prsia, ale zároveň to nechcem zapierať. Navyše som strašný bojko, mám z tej operácie strach.

Nela Pocisková

Chcete to vy, alebo kvôli niekomu?

Kvôli sebe. Lepšiemu pocitu. Nepotrebujem potom nosiť obrie výstrihy. Každá žena je s niečím nespokojná.

Vraj o sebe dosť pochybujete. Čo je ten dôvod?

Som taká, asi sa toho nikdy nezbavím. Nerozhodná, vymýšľam scenáre, ako čo môže byt. Riešim veci vo vnútri často veľmi negatívnym smerom.

Čoho sa tie pochybnosti týkajú? Toho, ako vyzeráte, čo robíte?

Skôr toho, čo robím, teda mojej práce. Toto som mohla spraviť inak, tam som spravila chybu. Ale nejaké závažné, choré pochybovania o sebe, to zasa nie.

PERFEKCIONISTKA? Nechcem byť dokonalá! Len niekedy priveľa rozmýšľam!

Ste trémistka?

Najväčšia! Hovoria, že to na mne nie je vidieť, čo neviem, akým zázrakom sa mi darí. Dodnes sa tej trémy neviem zbaviť. Teda, je to možno lepšie, ako v začiatkoch, ale napríklad Let´s Dance alebo Eurovízia, to bolo fakt zlé. Strašne veľa ľudí, veľká zodpovednosť nie len za seba, ale za celý národ.

Nie sú práve toto tie dôvody, prečo vám ešte stále Ján Ďurovčík robí radcu a ochrancu?

Na jednej strane máte trochu pravdu. Ale zasa na druhej, Jano nie je človek, ktorý príde a povie, že takto to bude. Práve naopak. My máme taký vzťah, že on si povie svoj názor, ale rozhodnem sa ja. Ja si ho obrovsky vážim. Je to človek, ktorý má oveľa viac skúseností ako ja. Vie v tom chodiť, vie sa správať, vie všetko. Ďakujem Bohu, že som ho stretla.

Je tu však aj pán Medelský. Prečo máte dvoch manažérov?

Tomáš Medelský je človek, ktorý sa stará o termíny a robí vlastne všetko za mňa. A Jano je človek, s ktorým sa rozprávam o tých veciach, pomáha mi v rozhodovaní a spoločne niečo tvoríme.

Čo všetko spolu riešite? Ide s vami aj na kliniku plastickej chirurgie, čo je vec, ktorá je dosť osobná, intímna, akú len tak s niekým nepreberáme...

Išli sme tam spolu, lebo Jano chce ísť na liposukciu.

Tak ste sa dohodli, že sa idete dať spoločne skrášliť!

Nie (smiech), nedohodli sme sa. Úplne náhodou sme sa o tom rozprávali a potom sme si teda sadli a že ideme sa o tom porozprávať vážne a zhodli sme sa, že najviac informácií získame od samotného lekára. A išli sme tam spolu, lebo on chce liposukciu, hoci ja vôbec nechápem prečo. (smiech) Išli sme tam spojiť príjemné s užitočným.

Z toho všetkého mi vychádza, že váš vzťah je asi...

To, čo sme povedali pre váš denník v piatok, je pravda.

Prečo si pred tými rokmi vybral práve vás?

Nemala som s herectvom nič spoločné, len som spievala. Prišla som na konkurz, zaspievala a Jano si ma potom zavolal a spýtal sa ma, či nechcem podskúšavať, že uvidíme, či mám talent, alebo nie. Vzápätí volal aj mojim rodičom. Bolo to pre mňa niečo úžasné. Aj keď sa mi všetci smiali, keď som prečítala prvú vetu, ja som naozaj nemala žiadne skúsenosti. Potom som sa Jana pýtala, že prečo. Povedal: ,To je niečo medzi nebom a zemou.‘ On si v tej chvíli povedal, že to skúsi.

PERFEKCIONISTKA? Nechcem byť dokonalá! Len niekedy priveľa rozmýšľam!

Viete si predstaviť život bez Jána Ďurovčíka?

Som síce skúsenejšia, ale stáva sa mi hocikedy, že hop a šliapnem vedľa a zistím, že to stále neviem robiť a že on to vie stále lepšie. Myslím si, že to, že by sme sa rozdelili, naozaj nehrozí. Som rada za to, že to je tak, ako to je.

Je na vás prísny?

Čo sa týka divadla, je prísny. Ale on je prísny vo všeobecnosti. A na mňa asi ešte viac, než na všetkých ostatných.

Prečo na vás viac?

Spýtajte sa jeho.

Nemáte tie pochybnosti o sebe kvôli nemu?

Nie, to určite nie. Ja som prísna sama na seba oveľa viac ako on na mňa. Som totálny perfekcionista. Vytváram si v hlave vlastné negatívne scenáre...

Chcete byt dokonalá?

Vôbec nechcem byť dokonalá. Len veľa premýšľam o veciach, o ktorých niekedy ani netreba. To je celé.