Choď na obsah Choď na menu
 


Svadba nebude

22. 5. 2010

Modrovský: Svadba nebude

Mladučká muzikálová herečka Nela Pocisková (19) a tanečník Peter Modrovský (26)favoritmi tohtoročného Let´s Dance. Trénujú však len pár hodín týždenne a preto je Peter rád, že je Nela tak talentovaná. Berie ju však ako dobrú kamarátku a babu do „partie“. Ona by si však vedela predstaviť vzťah s mužom ako je Peter.

 

Modrovský: Svadba nebude

Neviem, či ste počuli prirovnanie, že tanec je vertikálne vyjadrenie horizontálnej túžby. Ide o výraz aj dotyky. Nemali ste s tým problém?
Nela: Tak určite áno. Zo začiatku som mala veľký problém. Peťa som už poznala, ale predsa len byť v blízkosti cudzieho chlapa je také intímne. Takže zo začiatku som s tým mala problém, ale ono si človek na to časom zvykne a Peťo s tým vôbec nemá problém.
Peter: Ono je to vždy tak. Štandardné tance sú omnoho intímnejšie ako latinsko - americké. Tam sa tancuje v trojbodovom kontakte. To znamená je tam lopatka – centrum tela. Aj osemročné deti  v Dansovii mali z toho na začiatku ostych. A k tej horizontálnej polohe, pre mňa je tanec hlavne vyjadrenie hudby.

Nela, máš za sebou bohaté skúsenosti, z muzikálov..
Nela: Všetci narážajú na to, že mám za sebou tanečnú prípravu, ale ja naozaj nemám žiadnu. Vôbec som predtým nemala nič profesionálne za sebou. V muzikáloch len trocha. Možno dva roky som v detstve tancovala hip hop ako hobby.
Peter: Spoločenský tanec a tanec v muzikály či hip hop sú niečo úplne iné.

Mnoho ľudí považuje Nelu za favoritku. Má veľmi vysoký potenciál, pohybové nadanie. Ako sa na to pozeráš ty. Je reálne, aby ste vyhrali?
Peter: Reálne áno, ale bude na tom treba ešte makať. Má devätnásť rokov, prípravu nemala oveľa väčšiu ako ostatní a nikde nie je napísané, že keď má devätnásť rokov, tak musí mať automaticky talent. Vidím to aj tu na škole na dievčatách, ktoré sú v jej veku že to nie je záruka toho, že má v týchto rokoch podľa veku talent. Ale Nela je dobrá.

Kedy ste sa dozvedeli, že budete tvoriť tanečnú dvojicu?
Peter: Tento rok to bolo prvýkrát prekvapenie. Predtým sme sa dozvedeli, s kým budeme tancovať dopredu. Teraz to robili formou, že sme to do poslednej chvíle nevedeli.  Vedel som, kto tam bude, aj keď bulvár napísal asi dvadsaťpäť mien. Tak som čakal, že čo to príde.
Nela: Pre mňa to bola paráda, keď mi povedali, že Peťo. No vôbec som to nečakala.

Pred tým ste teda vôbec neboli v kontakte?

Peter: My to máme v Dansovii rozdelené. Ja mám na starosti sekcie spoločenských tancov a on ma na starosti showdance a tieto. Ani s Nelou som sa pred tým nestretával.

Už si mal v rukách niekoľko tanečníčok. Keby si mal porovnať tanec s Adelou a Nelou?

Peter: Každý človek je iný. Jeden je vyšší, druhý nižší. Líšia sa vekom, povahou aj flexibilitou. To je presne ako auto. Každé auto je iné a sa púšťa inokedy spojka a pridáva inokedy plyn. A toto si treba nastaviť. S každým človekom sa dá tancovať inak. Keď robím choreografiu a prípravu, tak sa snažím zo začiatku zistiť aké sú silné a aké slabé stránky a naplno potom prezentovať tie lepšie. Neukazovať to, čo je zlé. Niekto lepšie vytočí ruku, niekto si lepšie zapamätá kroky, niekto to dá viacej do výrazu. Na tomto sa snažím stavať.

Čo teda považuješ za Neline prednosti?
Peter: Má dobrú pamäť. Ak niečo spraví dobre a ja jej to poviem, tak nemá problém to zopakovať. Pohybovú pamäť má na vysokej úrovni, chvalabohu, lebo máme dosť málo tréningov.

A často aj neskoro do noci....

Nela: Áno, áno. Niekedy máme ťažší týždeň, niekedy zas ľahší. A bývame tu aj po nociach. Snažíme sa, makáme. Minule sme tu boli od jedenástej večer do tretej ráno.
Peter: Chvalabohu, tá pohybová zdatnosť je tam vysoká, takže sa to dá zvládať aj v takýchto časových stresoch. A aj napriek tomu máme výborné hodnotenie.

Pozabudnete sa niekedy a cítite to živočíšno, príťažlivosť?

Nela: (smiech) Ja si to čím ďalej viac užívam, ale tým nechcem povedať, že by sme s Peťom niečo riešili. Každé kolo sa cítim stále lepšie. Aj si to celkovo viac užívam. Najviac som si užila sambu, uvoľnila som sa.
Peter: Keď majú ľudia pocit, že to iskrí, tak je ten tanec na správnom mieste. Vo svetovej špičke v latinskoamerických tancoch sú samí homosexuáli. A iskrí to aj medzi nimi a ten človek, ktorý to sleduje, by v živote nepovedal že nie sú heterosexuáli. Tanec je aj o hereckom výkone. Tak ako aj v herectve treba mať nejaký príbeh, tak my okrem tej tanečnej zložky a choreografie, musíme do toho dať aj charakter tanca a každý tanec je špecifický.

Počas minulého Let´s Dance si sa zamiloval. Nebál si sa novej série a tanca s mladou krásnou ženou?
Nela: (smiech) Môžem povedať, že Peťo je taký zaľúbený, že to ani nie je možné. Úplne to z neho žiari a úplne to cítiť. Ja sa čudujem, že Adela nás nechodí ani kontrolovať. Raz došla možno na päť minút.
Peter: S Adelou sme to doma nerozoberali, lebo ona vie, čo to obnáša. Je to práca s ľuďmi a je o fyzickom kontakte a ona to akceptuje, tak všetko funguje ako má. My sme pred sebou veľmi otvorení v týchto veciach.

Vravel si, že aj na tréningoch tancuješ s viacerými ženami. Čím bola Adela iná, že ťa zaujala?

Peter: Adelu poznám už asi štyri či päť rokov. Pamätám si, že prvé stretnutie s ňou bolo v Redute. Vtedy ešte chodila s Tomášom. To bol prvý kontakt, ale poriadne sme sa spoznali až na Let´s Dance, ktoré moderovala a potom cez tréningy sme spolu strávili asi štyri mesiace intenzívne. Nevadili sme si a šľapalo to.

Bola to tvoja iniciatíva, že si si povedal spontánne, že ideš do toho?
Peter: Vzniklo to spontánne, lebo ja mám takú náturu.

Nela pri tom, aká si zaneprázdnená, máš čas riešiť mužov?
Nela: Nechcem to riešiť, ale to, že o tom nerozprávam neznamená, že som nikoho nemala. Nemám vyhranený typ muža. Musí ma niečim priťahovať fyzicky to určite a musím sa s ním vedieť aj rozprávať. To je pre mňa najpodstatnejšie.

Tým, že si taká zaneprázdnená vedela by si si predstaviť vzťah s kolegom?

Nela: Čo ja potrebujem vo vzťahu je tolerantnosť, lebo toho času mám strašne málo. Myslím si, že vzťah s človekom z nášho fachu môže byť ideálny. Viac toleruje ako niekto, kto netuší, o čom naša robota je. Hovorím, že ešte vydrž tento mesiac. Musím dokončiť maturitu. Niekedy idú spolužiačku na žúrku a ja nemôžem. No keď ľudia tlieskajú alebo plačú, tak som z toho nadšená a viem, že to stojí za to odriekanie a námahu. Mala som veľké šťastie, že som stretla Jana a ten si ma vzal pod ochranné krídla.

Peter aké romantické prekvapenie dokáže Adela oceniť?
Peter: Romanticky som ju prekvapil tým, že som ju dal do tomboly. Na jednom plese v Hamuliakove, kde ma bola pozrieť potrebovali hlavnú cenu a ja som povedal, že by to mohol byť tanec s ňou. A zabudol som ju na to upozorniť, takže bola prekvapená dvojnásobne (smiech). Teraz si mi pripomenula, že budem musieť pozrieť kedy máme výročie. Vygoogliť si čo sa kedy písalo (smiech).

Ako ťa Nela, dokáže muž prekvapiť?

Nela: Ja mám rada také kreatívne veci. Kamarát mi kúpil na 18. narodeniny osemnásť veľkých kovových klincov a zviazal ich do kytice. To ma prekvapilo a zdalo sa mi to nápadité.

Ako by si charakterizovala tvoj vzťah s Peťom?

Nela: Musím povedať, že som človek, ktorý potrebuje čas, aby si začal s niekým rozumieť a aby vznikol vzťah. Peťo je strašne v pohode a úplne mi sadol. Nechcem, aby bol namyslený, ale okrem toho, že je výborný tanečník je aj super chlap.

Vedela by si si teda po svojom boku predstaviť chlapa ako je Peťo?

Nela: Vedela by som si to predstaviť, neviem to takto vnímať. Nie je ale na ňom nič zlé. Je fešák, dobre tancuje, je v pohode. Dá sa s ním rozprávať všetko, takže v podstate áno.

Peter, ako by si ty charakterizoval tvoj vzťah k Nele?

Peter: Je to super kamoška. Nový člen mojej partie. Je človiečik ako veľa ľudí v tomto veku. Nemá žiadne maniere.

Sú dni lepšie aj horšie. Už ste sa aj pohádali?
Peter
: Zatiaľ máme iba dobré. Niekdy je však veľa práce. No nemali sme ani nijaké vážne nezhody.
Nela: Peter je absolútne nehádavý typ človeka.